ŞANLIURFA / VİRANŞEHİR - Gömülü İmam Hatip Ortaokulu

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  Neşeyle kutlandı.

Mrt

Dyk'ya katılan öğrencilere ve bu kurslarda görev alan öğretmenlere yönelik okul müdürü Murat Üzmez, Müdür yardımcıları Ayşe Gül Akkaya ve Merve Aldı, okul rehber öğretmenimiz Sahire Özen öncülüğünde motivasyon amaçlı seminer yapıldı. Bu seminerde öğrencilerin dyk kurslarına devamlılığının derste öğrenilenlerin tekrar edilmesi,pekiştirilmesine imkan sağladığını gibi konulardan bahsedildi. Akabinde hem öğretmenlerimizin hem de öğrencilerin isteği doğrultusunda  yabancı dil sınıfımızda güzel eğitici bir film hep birlikte izlendi. Film sonunda  öğretmenlerimizin ve   öğrencilerimizin motivasyonun daha da  yükseldiği gözlemlendi.

Mrt

Okulun imkanları ölçüsünde yabancı dil sınıfı oluşturuldu. Doğan Aydın, Sümeyra Bıyık ve Şeyma Eşen koordinatörlüğünde okul idaresi ve öğrencilerin desteği ile düzenlendi.Yabancı Dil sınıfımıza Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın adı verildi.  Öğrenciler İngilizce derslerinde ve boş zamanlarında bu sınıfta yaptıkları materyaller ile sınıfı zenginleştirdi ve zaman geçirdiler. Yabancı dil dersleri bu sınıfta işlenmekte böylece öğrencilerin derse olan ilgi ve tutumu yükseldiği görüldü.

Ock

Okulumuzda geçtiğimiz bu  2 ay öğrencilerimizin sosyal faaliyetlere katılımını artırmak ve sürekliliğini sağlamak adına onlarla birlikte birçok etkinlik düzenledik. Bunlardan bazıları:

·         Sınıflarımızda yaptığımız yerli malı haftası kutlamalarıyla öğrencilerimiz hem yerli tüketim hakkında bilinçlendirildi hem de doyasıya eğlendi.

·         C vitamini şenliğiyle miniklerimizi kışa hazırladık. Bunun için Esra Erden öğretmenimize teşekkür ediyoruz.

·         Kitap okuma kültürünü desteklemek ve artırmak amacıyla Viranşehir'de gerçekleştirilen kitap fuarını ziyaret edip yeni kitaplar aldık.

·         Düzenli olarak uyguladığımız 'Ayın Öğrencisi' projesini tekrarlayıp sınıf düzeylerinden belirli kriterlere göre seçilen ayın öğrencilerini madalyayla ödüllendirip, onlar için köşe hazırladık.

·         Yeni açtığımız kütüphanemizde okuma saatleri düzenledik.

·         Genç Sada, Genç Nida, Kuran-ı Kerimi güzel okuma yarışması ve Genç Bilaller ezan okuma yarışmasında okulumuzu temsil eden öğrencilerimize hediyelerini takdim ettik.

Ock

Okul Müdür Yardımcısı Merve Aldı ve Ayşe Gül AKKAYA başkanlığında her branştan öğretmenin bulunduğı Akademik Takip Komisyonu kurulup toplantı yapıldı. Öğrencilerin durumlarıyla ilgili fikir alış verişinde bulunuldu.  Tüm öğrencilerin yakından takip edilmesine ve aylık raporlar tutulmasına karar verildi.

Ara

Din Öğretimi kapsamında düzenlenen Genç Sada Kur'an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında Mehmet ERDEMLİ danışmanlığında Furkan UZMA adlı öğrencimizle; Genç Nida Kur'an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasında Sümeyra BIYIK danışmanlığında Gülbahar DAĞLI öğrencimiz Kordinatör Müdür Yardımcısı Ayşe Gül AKKAYA eşliğinde  Ceylanpınar 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonunda düzenlenen programa katılım sağlanmıştır. Programda emeği geçen meslektaşlarımıza teşekkürü borç biliriz.